Financial Controller

Voor een zeer vooraanstaand, snelgroeiende internationale organisatie binnen de Financiële dienstverlening, zoeken wij voor het hoofdkantoor in Utrecht een Financial Controller. De organisatie heeft wereldwijd vestigingen in de belangrijkste financiële centra.

Dit is een opwindende tijd om het team te komen versterken, aangezien onze financiële divisie zich snel ontwikkelt om te voldoen aan de eisen van de groeiende organisatie en externe financiers. Hierdoor ontstaat een unieke kans voor financiële professionals om bij te dragen aan ons voortdurende succes en om met ons mee te groeien.

Met de recente investering van de strategische partner en de recente overnames wil de organisatie zijn capaciteiten en teams in bestaande internationale markten uitbreiden en nieuwe markten/segmenten betreden. Wij zijn daarom op zoek naar een Financieel Controller die ons willen vergezellen met dat groeitraject.

Jouw rol als Financial Controller

Als Financial Controller speel je een centrale rol in ons financiële team en zorg je voor een soepel en efficiënt maandafsluitingsproces. Je neemt het voortouw bij het opstellen van maandelijkse interne managementrapporten en biedt waardevolle inzichten om onze besluitvorming te begeleiden. Je expertise zal ook tot uiting komen bij het voorbereiden van de externe rapportering, waarbij je fungeert als ons belangrijkste aanspreekpunt voor externe auditors en zorgt voor transparantie en nauwkeurigheid in alle financiële zaken.

Naast de routine maak je een integraal onderdeel uit van onze cultuur van continue verbetering. Jouw initiatief zal leiden tot procesverbeteringen, waardoor de financiële activiteiten nog effectiever worden. En voor degenen met een voorliefde voor leiderschap zijn er mogelijkheden om het roer over te nemen van verschillende verbeteringsprojecten, van rapportage tot belastingen en zelfs fusies en overnames.  Je rapporteert aan de Manager Finance & Control.

Jouw ervaring als Financial Controller

De ideale kandidaat voor deze functie is een pragmatische, detailgerichte professional met een niet aflatende toewijding aan nauwkeurigheid. Je bent niet alleen tevreden met de status quo; je onderzoekt voortdurend manieren om processen en tools te verbeteren, waardoor ze slimmer en efficiënter worden. Jouw ambitieuze en analytische karakter drijft je om proactief naar oplossingen te zoeken. Wat je echt onderscheidt, is jouw vermogen om verbinding te maken met uw collega’s binnen het financiële team en deze te stimuleren, door te investeren in hun kennis en vaardigheden en tegelijkertijd sterke banden van vertrouwen en begrip in het hele bedrijf te bevorderen. Aanpassingsvermogen is uw tweede natuur, waardoor je de planning naadloos kunt aanpassen aan de veranderende behoeften en uitdagingen.

Om uit te blinken in deze rol als Financial Controller beschik je over

 • 5 jaar (+) ervaring in een vergelijkbare rol is vereist.
 • WO diploma in Accountancy, met expertise in NL GAAP en bij voorkeur IFRS.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is essentieel, beheersing van het Duits is een waardevolle aanvulling.
 • Ervaring in hetwerken met en verbeteren van ERP- en rapportagesystemen.
 • Efficiënte Excel-vaardigheden zijn een noodzaak.
 • Ervaring met projectmanagement is een zeer welkome pre.

Wat kan jij verwachten?

Als je wilt werken als Financial Controller in een snelle, leuke, groeiende omgeving, solliciteer dan! “We only just begun”

Met de recente investering van de strategische partner en de recente global overnames wil de organisatie zijn capaciteiten en teams in bestaande internationale markten uitbreiden en nieuwe markten/segmenten betreden. Wij zijn daarom op zoek naar een Financial Controller die ons willen vergezellen met dat groeitraject

Bij deze functie horen uiteraard aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: een goed salaris, een mooi aantal vakantiedagen, mobiliteitsbudget en een bonusregeling. Maar er is meer:

 • Een goede balans tussen werk en vrije tijd in combinatie met een gezond thuiswerkethiek en welzijnsbeleid.
 • Een gloednieuw kantoor gelegen naast Utrecht Centraal Station, goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Betrokken zijn bij uitdagende opdrachten en verantwoordelijkheden hebben binnen een gevarieerd projectenportfolio.
 • Een ambitieuze, servicegerichte werkomgeving waar innovatie centraal staat.
 • Een ondernemend team en organisatie waar wij jou de vrijheid geven om met nieuwe ideeën en suggesties te komen.
 • Enthousiaste en behulpzame collega’s die samen zorgen voor dienstverlening van wereldklasse aan onze klanten.
 • Gezelligheid – een jaarlijks suitje, cultuuravonden, borrels en andere sociale activiteiten.

Heb jij ervaring als Financial Controller ene ben je op zoek naar een inspirerende en open werkomgeving met familiale sfeer waarin vrijheid, plezier en samenwerking een belangrijke rol spelen, stuur dan je cv via onderstaande link.

 

 • Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, jpeg, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, jpeg, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Share
Back to vacancies