Interim Projectmanager Recruitment Gemeente (Zuid-Holland)

Projectmanager Recruitment gemeente  (12 maanden)

Voor een grote gemeente in Zuid Holland zoeken wij een projectmanager Recruitment die voor de periode van één tot 1,5 jaar, gaat bouwen aan een verdere professionalisering van de recruitment dienstverlening.

Opdrachtomschrijving                                                                                                                  

De komende jaren gaat de gemeente haar positie op de arbeidsmarkt verder verstevigen. De urgentie om dit te doen is hoog, ook vanwege de krappe arbeidsmarkt. De gemeente investeert daarom volop in Recruitment (middelen & medewerkers) om talent aan te kunnen (blijven) trekken.

Om deze verbetering in goede banen te leiden, zoeken wij een senior recruitment expert/projectmanager met aantoonbare ervaring in het versterken en bouwen van een recruitment team en bijbehorende werkwijzen. Van het hiring proces tot de onderliggende systemen en rapportages, van recruitment marketing tot Employer Branding, van de juiste mix aan wervingskanalen tot het aansturen van je team en externe wervingspartners: jij draait je hand er niet voor om.

Als verandermanager rapporteer je aan de manager Recruitment & Mobiliteit, welke overall verantwoordelijk is voor de dienstverlening op het gebied van R&M. Je gaat in de volle breedte het verandertraject opzetten, begeleiden en tot een succesvol einde brengen. Daarvoor ga je onder meer aan de slag met Employer Branding campagnes, de werkenbij website, het ATS en het verkennen en uitrollen van nieuwe kanalen waar wij talent kunnen ontmoeten (een volledig overzicht van de projecten en tijdlijnen is te vinden in de bijlage)

Om dit allemaal te realiseren ga je samenwerken met 12 collega’s van het recruitment team. Je zorgt ervoor dat processen nog beter worden ingericht. Je optimaliseert alle werkzaamheden om zo efficiënt mogelijk te werken met de beschikbare tools. Je zorgt ervoor dat je samen met het team de veranderingen door kan voeren en integraal geaccepteerd krijgt. Je stuurt actief op doorlooptijden van de verschillende stappen in het gehele wervingsproces. Je zorgt ervoor dat recruitment beter op de kaart komt te staan. Dat doe je onder andere door het geven van presentaties aan het hogere management en directies en door deelname aan relevante projectgroepen.

Profiel

Jij bent een zeer ervaren senior projectmanager recruitment die weet hoe je een grote organisatie klaar kan maken voor de toekomst in een lastige arbeidsmarkt. Jij weet je visie en verbeteringen over te brengen op een recruitment team met ambitie. Je communiceert daarbij op een natuurlijke en prettige wijze, waarbij alles is gericht op een goede samenwerking. Jij hebt senior expertise met betrekking tot belangrijke recruitment onderwerpen zoals bijvoorbeeld recruitment marketing, Employer Branding, recruitment systemen en sourcing en targetting van doelgroepen. Je weet dit te vertalen naar concrete acties die je samen met het team realiseert.

Je hebt een aantoonbare trackrecord als eindverantwoordelijk projectmanager van uitdagende veranderprojecten of opdrachten in complexe omgevingen, die je succesvol hebt uitgevoerd. Dit kan zowel in een profit- als non-profit organisatie zijn. Ook weet jij door jouw enthousiasme over het recruitment vak het team te inspireren en te motiveren.

Vereiste ervaring

 • Meer dan vijf jaar ervaring als recruitment professional in een vergelijkbare rol.
 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding.
 • Bekendheid met verandertrajecten en projectmatig werken (bijvoorbeeld Agile).
 • Aantoonbare kennis van recruitment marketing.
 • Ervaring met de inrichting van een ATS (wij werken met Connexys).
 • Ervaring met het continu verbeteren van de prestaties van een ‘Werkenbij’ website.
 • Een gezonde dosis energie, gekoppeld aan een natuurlijke ambitie.

Voorwaarden opdracht

 • Een marktconform tarief.
 • De opdracht is initieel voor de duur van één jaar, met een optie tot verlenging van nog eens zes maanden.

 

 • Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, jpeg, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, jpeg, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Share
Back to vacancies